Senterpartiet har doblet oppslutningen

Senterpartiet har doblet oppslutningen og får 13,4 prosent i Akershus, Buskerud og Østfold i en fersk meningsmåling. 

Senterpartiet har økt oppslutningen med 7,7 prosentpoeng fra forrige fylkestingsvalg i fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, som vil utgjøre storfylket Viken fra 1. januar 2010. Det viser en meningsmåling som Opinion har utført for Fagbladet. og  FriFagbevegelse. I tillegg har partiets velgere stor lojalitet. Hele 9 av 10 velgere som stemte Senterpartiet ved forrige fylkestingsvalg i disse fylkene, vil gjøre det samme nå. – Det er utrolig inspirerende. Det er en kjempemåling for oss. Det betyr at de som vil ha flertall i fylkestinget er avhengig av å samarbeide med oss, sier nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim i Senterpartiet, og er partiets toppkandidat i det nye storfylket-Samtidig noterer Arbeiderpartiet en tilbakegang på hele 9,8 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2015, og får en oppslutning på 24,4 prosent. Partiet mister mange velgere både til MDG, Senterpartiet og SV. MDG har vokst kraftig – fra 4,5 prosent til 7,6, mens SV går opp 1,6 prosentpoeng til 4,2 prosent. For de øvrige partiene er oppslutningen slik: KrF 0,5 (-2,9), Venstre 4,4 (-), Høyre 27,1 (-3,6), Frp 9,1 (-2,7), Rødt 2,7 (+1,8), FNB 4,5 (+4,5) og andre 1,0 (+0,3). (©NTB)