Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger

Frp-leder Siv Jensen avviser foreløpig at det er aktuelt å gå tilbake til forhandlingsbordet i bompengestriden.

På vei inn til partilederutspørring på NRK mandag kveld, gjentok Jensen at hun anser saken som «ferdig forhandlet» i regjeringen. Dermed ser hun ikke ut til å være enig med Høyres Jan Tore Sanner, som tidligere på dagen sa at bompengesamtalene mellom de fire regjeringspartiene fortsetter.- Vi har holdt på i to måneder. Vi hadde kommet til et punkt hvor det ikke var så mye mer å snakke om, da handler det om å skjære igjennom, sa Jensen utenfor NRK-bygget på Marienlyst i Oslo, ifølge VG.Hun henviste til søndagens vending i den betente striden, da Frps landsstyre sluttet seg til en skisse for en løsning. Kort tid etterpå ble det klart at Venstre slett ikke var med på den løsningen.Skulle forankres i sentralstyret- Vi kom til det punktet hvor skissen lå ferdig og den skulle forankres i partiene. Jeg har sagt helt siden juni at dette skulle forankres i Fremskrittspartiets landsstyre. Så jeg har forholdt meg til det som har vært spillereglene mellom partiene, sa Jensen.Frp-lederen kom rett fra Statsministerens kontor da hun møtte opp på NRK. Hun og de andre partilederne har sittet i regjeringskonferanse, men ut ifra Jensens uttalelser, virker det ikke som de har nærmet seg hverandre særlig i bompengespørsmålet.- Jeg har ikke noe nytt å meddele siden vi hadde landsstyremøtet i går, og nå skal jeg inn i partilederutspørring, sa Jensen, ifølge Dagbladet.LekkasjerUnder selve utspørringen ønsket ikke Jensen å kommentere innholdet i skissen Frp har sluttet seg til. Men ifølge lekkasjer i VG og NRK har skissen en samlet ramme på over 21 milliarder kroner over ti år. Av dette går 10 milliarder kroner til å øke statens finansiering av storbypakkene fra 50 til 70 prosent og 7 milliarder til å slette eller redusere gjelden til veiprosjekter.Høyre har i tillegg til Frp åpnet for å støtte skissen, mens KrF foreløpig ikke har svart på om de støtter den.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også