Sjefsstrateg: Kina sitter på de beste kortene

Global makrostrateg mener Kina sitter på de beste kortene i handelskrigen ettersom en avtale kan vente inntil Trump "kanskje" er ute av det hvite hus.Uttalelsene kommer i lys av at Donald Trump torsdag bestemte å heve tollsatsen ytterligere på kinesisk import. Den ekstra tollsatsen, som omfatter varer med en importverdi på hele 300 milliarder dollar, skal være på 10 prosent. Flere mener nå at trekket fra Trump er en del av en større plan, og at Trump prøver å presse ned styringsrenten ytterligere før en avtale med Kina kan skrives i stein. Eric Robertsen, sjef ved global makro i Standard Chartered Bank tror på sin side at trekket fra Trump ikke er nok til å få Kina til å bøye seg. Videre påpeker han at ettersom valget nærmer seg, vil Kina vente ut Donald Trump i håp om å kunne forhandle med en ny president. Det kan samtidig tenkes at Trump selv må lette på betingelser i en potensiell avtale hvis handelskrigen svekker Trumps sjanser for å bli gjenvalgt ytterligere. Å bli gjenvalgt forblir presidentens første prioritet. Kina på sin side valgte å ikke kutte styringsrenten denne uken, noe Federal Reserve gjorde. Robertsen forklarer at siden Kina velger å holde styringsrenten uendret, tyder det på at landet vil beholde en stabil valuta, for å tiltrekke kapital til hjemlig økonomi.