Støre: Vi må ruste oss mot islamsjikanen

Ap-leder Jonas Gahr Støre understreker at alle politikere har et ansvar for måten de omtaler muslimer på.

Under en duell med statsminister Erna Solberg (H) på TV 2 mandag kveld, ble angrepet mot moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag tema.- Jeg var i moskeen i Skien på torsdag og moskeen i Oslo på fredag, før dette skjedde, og hørte på uroen de har. En del av den uroen er næret av måten de blir snakket om på. Måten de blir ilagt motiver, sa Støre.Han mener Norge trenger en handlingsplan mot «denne islamsjikanen og hetsen».- Vi må ruste oss mot dette. Og så må vi politikere være må være bevisste på måten vi snakker på, måten Erna Solberg og jeg debatterer på, hvordan vi er i det offentlige rom, sa Støre.Han utdypet:- Det er ikke bare det mørke nettet dette handler om. Det er også hvordan toneleiet er. Jeg har sett i andre land hvordan høyrepopulister prøver å rekruttere og skape oppslutning. Det fenger i disse miljøene. Derfor må vi være veldig oppmerksomme på det, både mediene, politikerne og i samfunnsdebatten.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker