Storbritannia vil kun betale deler av brexitregningen

Statsminister Boris Johnson kommer til å si til EU at Storbritannia bare vil betale en firedel av brexitregningen ved ingen avtale, ifølge Sky News.

Den britiske TV-kanalen melder at Johnson kommer til å si til EU-president Donald Tusk at dersom Storbritannia forlater unionen uten en avtale, kommer de til å kun betale 9 av 39 milliarder pund av brexitregningen. Summen tilsvarer rundt 428 milliarder norske kroner ut fra dagens kronekurs.Johnson skal møte Tusk under G7-toppmøtet i Frankrike søndag.Uttalelsene til Tusk kommer trolig til å få reaksjoner innad i EU, skriver Sky News.Johnson har tidligere truet med å ikke betale regningen dersom EU ikke tilbyr bedre skilsmissevilkår.Storbritannia forlater etter planen EU 31. oktober.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også