<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump håper Conte blir sittende i Italia

USAs president Donald Trump sier Giuseppe Conte forhåpentligvis blir sittende som statsminister i Italia, der regjeringsforhandlingene fortsatt pågår.

Publisert 27. aug. 2019 kl. 17.28
Oppdatert 31. aug. 2019 klokken 15.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord

Trump legger ikke skjul på at han ble imponert over Contes innsats på G7-toppmøtet.- Det begynner å se bra ut for den høyt respekterte statsministeren i den italienske republikken, Giuseppe Conte. Representerte Italia på mektig vis på G7, tvitrer Trump, som kaller Conte «svært talentfull».Den populistiske Femstjernersbevegelsen (M5S) og det sosialdemokratiske partiet PD har frist til onsdag med å bli enige om å danne en ny koalisjonsregjering. De gikk inn i forhandlinger etter at samarbeidet mellom M5S og det ytterliggående høyrepartiet Ligaen brøt sammen.55 år gamle Conte var jussprofessor uten politisk erfaring før han ble hentet inn som kompromisskandidat til å lede den italienske koalisjonsregjeringen som ble stablet på beina i juni i fjor.(©NTB)