USA og Taliban i nytt møte i Doha

USA og Taliban møttes i Doha lørdag og gjenopptok fredssamtalene som kan åpne for amerikansk tilbaketrekking, sier en amerikansk kilde tett på forhandlingene.

– Samtalene fortsatte i ettermiddag, sier kilden lørdag.Etter planen skulle fredag vært den andre dagen i den niende samtalerunden, men «begge sider ble enige om å utsette det til lørdag», sa Talibans talsmann i Doha Suhail Shaheen, som viste til «andre avtaler».– Vi har gjort fremskritt og diskuterer nå en implementeringsmekanisme og noen tekniske punkter. Når disse er på plass, vil avtalen være komplett, sa han til nyhetsbyrået AFP lørdag og viste til torsdagens samtaler.Han la til at en eventuell avtale vil bli kunngjort til mediene og til representanter for nabolandene Kina og Russland samt FN.USA invaderte Afghanistan og styrtet Taliban-regimet i 2001. Landet ønsker å trekke tilbake tusenvis av soldater, men kun dersom Taliban tar avstand fra al-Qaida og stopper de stadige angrepene. USA håper en avtale kan være på plass innen 1. september, før Afghanistan holder valg senere den måneden.(©NTB)