USAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen

USAs eldste høyesterettsdommer, 86 år gamle Ruth Bader Ginsburg, har fullført behandling for kreft i bukspyttkjertelen. Hun fikk kreftbehandling også i fjor

Høyesteretten opplyser at leger 31. juli bekreftet funn av en ondsinnet kreftsvulst. Hun har nå fullført stråleterapibehandling.– Svulsten ble fullstendig behandlet. Det er nå ingen påvist kreftsykdom noe sted i kroppen, heter det i en uttalelse.Ginsburg har heller ikke behov for ytterligere behandling, opplyser domstolen, men den legger til at hun skal ta regelmessige tester.26. desember i fjor fikk hun operert bort to ondartede vevsknuter i venstre lunge. Operasjonen gjorde at hun for første gang siden innsettelsen i 1993 gikk glipp av et møte.86 år gamle Ginsburg ble første gang operert for kreft i 1999, og deretter i 2009, uten at hun måtte stå over noen sesjoner i høyesteretten. Hun har også brukket ribbein minst to ganger.Behandlingen hun nå har fullført, førte til at hun avbrøt et årlig sommerbesøk til Santa Fe i New Mexico, men ut over det har hun beholdt alle planlagte poster på programmet.(©NTB)