Venezuela trekker seg fra forhandlinger i protest mot USA

Venezuelas regjering vil ikke sende delegasjon til neste runde samtaler med den USA-støttede opposisjonen. Det er en protest mot USAs siste sanksjoner.

I en melding til folket i Venezuela skriver regjeringen onsdag at president Nicolás Maduro har bestemt at delegasjonen ikke skal delta i de planlagte møtene i Barbados fredag og lørdag – 8. og 9. august.Maduro oppgir de amerikanske sanksjonene, nærmere bestemt sanksjonene til Trump-administrasjonen, som årsak til avgjørelsen.Presidentens representanter skulle i samtaler med delegasjonen til opposisjonsleder Juan Guaidó, men det blir ikke noe av på grunn av den «alvorlige og brutale aggresjonen» som president Donald Trumps administrasjon «kontinuerlig utøver mot Venezuela», heter det i en meddelelse fra regjeringen.Trump beordret tidligere denne uka nye og skjerpede sanksjoner rettet mot regimet i Venezuela som effektivt hindrer amerikanske selskap og personer fra å gjøre forretninger med Maduros regjering og dens støttespillere.Tirsdag sa Trumps sikkerhetsrådgiver John Bolton at Maduros allierte Kina og Russland bør avstå fra å gjøre forretninger med landet, og at deres «støtte til Maduro-regimet er uakseptabel».(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også