Venstre-ja til Solbergs bompengeskisse – kritiserer prosessen

Også Venstre sier ja til bompengeskissen som statsminister Erna Solberg (H) la fram sent fredag kveld, bekreftet Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Vi har fått en kollektivsatsing på 1 milliard og 800 millioner på bom. Vi har fått prioritert kollektiv foran bom. Derfor har Venstre valgt å si ja, sa Grande på en pressekonferanse i Stortingets vandrehall klokken 23 fredag kveld.Hun slo fast at det viktigste for Venstre var å verne om nullvekstmålet – om at all trafikkvekst i byene skal tas ved sykkel, gange og kollektiv – og satsingen på kollektivtilbudet.Grande slo også fast at det var en enstemmig stortingsgruppe i partiet som sa ja til skissen.- Vi føler vi har vunnet, men vi føler det har vært en dårlig prosess, sa Venstre-lederen.Hun ga klart uttrykk for at hun mener hele bompengeprosessen burde vært tatt under arbeidet med å snekre sammen statsbudsjettet for 2020, og at hun ikke synes noe om å «styre med ultimatum».- Vi kan ikke jobbe på den måten, sa Venstre-lederen.Hun innledet den hastig innkalte pressekonferansen med å beskrive kaoset de siste ukene om bompenger som en «selsom prosess».