<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

MDG vurderer Venstre-samarbeid: – Venstre har snudd 180 grader

MDG inviterer Venstre i Oslo til samtaler om et mulig byrådssamarbeid.

    Publisert 14. sep. 2019 kl. 21.01
    Oppdatert 14. sep. 2019 klokken 21.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 158 ord
    MULIG VENSTRE-SAMARBEID: – Nå har de signalisert at de kan tenke seg å støtte et rødgrønt byråd, leder i Oslo MDG, Einar Wilhelmsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

    Leder i Oslo MDG, Einar Wilhelmsen, bekrefter overfor Aftenposten at han allerede har tatt initiativ og invitert Venstre til en samtale.

    – I valgkampen var Venstre et tydelig borgerlig parti og ville styre Oslo sammen med Høyre og Frp. Nå har de signalisert at de kan tenke seg å støtte et rødgrønt byråd. Venstre har snudd 180 grader. Det synes vi er veldig interessant, sier Wilhelmsen.

    Siden 2015 har byrådet i Oslo hatt en skriftlig samarbeidsavtale med Rødt, som har sikret det rødgrønne byrådet flertall for budsjettene.

    Tidligere denne uken åpnet imidlertid leder i Oslo Venstre, Hallstein Bjercke, i et intervju med Dagens Næringsliv for at partiet kan skifte side i Oslo-politikken.

    Torsdag hadde Wilhelmsen en telefonsamtale med Bjercke. Samtalen var såpass positiv at MDG nå inviterer Venstre til en samtale om et mulig samarbeid.