<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump avstår fra å angripe Iran?

USAs president Donald Trump sier at han ikke planlegger luftangrep mot Iran, men at det ville vært «enkelt» for ham å gjøre det.

    Publisert 20. sep. 2019 kl. 19.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord
    PEKER PÅ IRAN: USAs utenriksminister, Mike Pompeo, ga Iran skylden for angrepene i Saudi-Arabia. Her sammen med president Donald Trump, som nå trolig avstår fra å angripe Iran. Foto: Nicholas Kamm / AFP

    – Det enkleste jeg kunne gjort var å slå ut 15 forskjellige store ting i Iran, sa presidenten under et pressemøte i Det hvite hus fredag ettermiddag.

    – Jeg kunne ha gjort det akkurat her, rett foran dere, fortsatte Trump.

    Men så sa han videre at han mener at det viser større styrke å la være å gjøre militære angrep, og å i stedet vise litt tilbakeholdenhet.

    – Iran vet at om de ikke oppfører seg, så er de på lånt tid, sa presidenten.

    Tidligere fredag innførte USA nye sanksjoner mot Irans sentralbank, som presidenten kalte «de største noensinne» én uke etter at oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia ble angrepet. Både USA og Saudi-Arabia har anklaget Iran for å stå bak oljeangrepet, noe Iran har avvist.

    (©NTB)