Tusener av demonstranter på Hongkongs flyplass

Ekspresstoget til flyplassen i Hongkong er suspendert som følge av at tusener av demonstranter søndag samlet seg ved terminalen.

Dagen etter de voldsomste demonstrasjonene på flere måneder i Hongkong møtte mange fram etter at det var gått ut appell om å demonstrere på flyplassen.Politiet sperret av flyplassterminalen for å hindre demonstrantene i å ta seg inn, og de ble derfor henvist til å samle seg på parkeringsplassen utenfor. Noen demonstranter som likevel greide å snike seg inn i terminalen, ble fjernet av politiet.Søndag samlet også et par hundre demonstranter seg til en fredelig protest ved det britiske konsulatet.Lørdag var det kraftige sammenstøt mellom demonstranter og politi i sentrum av Hongkong. Demonstrantene kastet steiner og brannbomber, mens politiet svarte med tåregass og vannkanoner og blant annet angrep passasjerer på et T-bane-tog med køller og pepperspray.(©NTB)