<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ny minister ferdig i november

USAs energiminister Rick Perry (69) går av i neste måned, ifølge Politico. 

    Publisert 4. okt. 2019 kl. 06.40
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 341 ord
    TRUMP MISTER ENERGIMINISTER: Rick Perry går av i neste måned, ifølge Politico. Foto: Reuters/NTB/Scanpix

    Perrys kontakt med Ukraina har trukket ham inn i riksrettsprosessen mot Trump. Perry er ventet å kunngjøre sin avgang i november, melder Politico , som siterer tre kilder som kjenner til planene om Perrys avgang.

    Perry har unngått kontroversene som har medført at andre regjeringsmedlemmer har måttet gå av, men den siste tiden har han blitt trukket inn i riksrettsprosedyren mot presidenten på grunn av sin kontakt med Ukraina. Politicos kilder sier imidlertid at kontakten med Ukraina ikke er årsaken til at Perry vil gå av.

    Vil samarbeide

    Onsdag meldte CNN at Perry, som tre ganger har møtt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, lover å samarbeide med Kongressen i granskingen av varslersaken. Ifølge en varsler fra USAs etterretningsapparat har Det hvite hus forsøkt å skjule innholdet i en samtale mellom president Donald Trump og Zelenskyj i juli. I samtalen skal Trump ha bedt Zelenskyj etterforske Joe Biden, favoritt til å bli Demokratenes kandidat i neste års presidentvalg. For dette ønsker Trumps motstandere å i så fall å stille presidenten for riksrett.

    – Jeg vil bare kort si at vi kommer til å samarbeide med Kongressen og svare på alle spørsmålene deres, sa Perry om Ukraina-saken onsdag.

    – Testet Ukraina med Perry

    Perry har møtt Zelenskyj tre ganger i år, én av anledningene var på vegne av visepresident Mike Pence da han ledet USAs delegasjon ved Zelenskyjs innsettelse i vår. New Jersey-senator og demokrat Bob Menendez skriver i et brev at utenrikskomiteen i Kongressen vil stille spørsmål om dette møtet, samt om et middagsmøte mellom Perry og Zelenskyj i juni i år. Bakgrunnen for interessen er at varsleren i hevder at Trump «instruerte visepresident Pence til å avbryte sin planlagte reise», fordi Trump ville se «hvordan Zelenskyj 'valgte å håndtere' det som sittende president».

    Onsdag ble Perry spurt på en konferanse om hvorfor akkurat han ble bedt om å ta Pence sin plass under innsettelsen av Zelenskyj.

    – Åh, jeg tror det er fordi jeg bare så innmari bra medlem av regjeringen, og veldig dyktig, og sannsynligvis ganske kunnskapsrik når det gjelder energibransjen, svarte Perry, til latter fra enkelte i salen.

    (©NTB)