<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lager helaftens film om Trond Giske

Filmskaperen Håvard Bustnes lager helaftens dokumentarfilm om Trond Giske etter å ha fulgt ham på nært hold siden metoo-saken.

    Publisert 5. okt. 2019 kl. 13.30
    Oppdatert 5. okt. 2019 klokken 13.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 229 ord
    HELAFTENS DOKUMENTAR: Filmen om Trond Giske skal ha fokus på hele historien, fra AUF-perioden fram til i dag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

    Til tross for at prosjektet er holdt under radaren, har det vært mange tegn på at filmproduksjonen er godt i gang, skriver Adresseavisen.

    Bustnes og hans kamera og mikrofon var synlig til stede under årsmøtet i Trøndelag Ap, der Giske var foreslått som styremedlem, under bryllupet med Haddy Njie i Nidarosdomen og på valgvaken til Trondheim Ap på Royal Garden i september.

    – Prosjektet er fortsatt i startfasen og er under utvikling, sier den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Bustnes som er en sentral person i det trønderske filmmiljøet.

    Målet er en helaftens dokumentarfilm med fokus på hele historien til Giske, fra AUF-perioden fram til i dag. Dermed blir det også en film om metoo.

    – Ja, jeg kommer til å gå inn i varslingssaken. Det er umulig ikke å ta det med i en film om Trond Giske, sier han.

    Allerede i 1998 spurte Bustnes Giske om han kunne følge ham til han kanskje ble statsminister, men han fikk ikke noe svar. Etter metoo-saken prøvde han igjen og fikk etter hvert positivt svar. Siden har han fulgt Giske og Njie nært og har hatt full kreativ frihet.

    Giske selv sier han i utgangspunktet var skeptisk fordi han ikke trives med å slippe folk så tett inn på ham, men at han til slutt sa ja. Han sier Bustnes har full styring, uten betingelser, over prosjektet.

    (©NTB)