Ulstein sier at statsbudsjettet har et KrF-stempel

Bistandsminister Dag Inge Ulstein (KrF) er veldig fornøyd med statsbudsjettet for 2020, som han mener partiet hans har klart å sette et preg på, skriver Dagen.

SATTE PREG: Bistandsminister Dag Inge Ulstein (KrF) er fornøyd med statsbudsjettet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Ulstein befant seg i Dakar i Senegal da finansminister Siv Jensen (Frp) mandag la fram et statsbudsjett. 466 millioner kroner bevilges til «sårbare og marginaliserte grupper» og til kampen mot moderne slaveri.

– Jeg er veldig fornøyd med statsbudsjett. Vi løfter de sårbare gruppene enda tydeligere, sier han til Dagen.

Siden KrF inntok utviklingsministerposten i 2019 har partiet prioritert de aller fattigste folkegruppene sør for Sahara i Afrika, der Høyre i sin tid var opptatt av utdanning, næringsutvikling og handel. I årets budsjett er det satt av 39,2 milliarder til bistand, en økning på 1,4 milliarder.

– Uten KrF ville det ikke ha kommet en satsing på arbeid med personer med funksjonsnedsettelse eller menneskehandel, og vi ville ikke sett en tydelig satsing på klimatilpassing, matsikkerhet og jobbskaping, sier Ulstein.

(©NTB)