EU krever strakstiltak fra Broadcom

EU-kommisjonen beordrer den amerikanske databrikkeprodusenten Broadcom til umiddelbar stans i det EU mener er konkurransehemmende handelspraksis.

I TRØBBEL: EU-kommisjonen mener databrikkeprodusenten Broadcom har en konkurransehemmende handelspraksis. Foto: AP

EUs gransking av teknologiselskapet er ennå ikke avsluttet, men EU har gått til det uvanlige skrittet å kreve umiddelbare tiltak.

Konkurransekommissær Margrethe Vestager advarer om at Silicon Valley-selskapets praksis «trolig vil, i fravær av inngrep, skape alvorlig og irreversibel skade på konkurransen».

– Vi har sterke indikasjoner på at Broadcom, verdens ledende leverandør av brikkesett til bruk i TV-bokser og modemer, er involvert i konkurransehemmende virksomhet, sier hun.

Broadcom opplyser at selskapet kommer til å anke beslutningen i europeiske domstoler, og at selskapet «i mellomtiden vil etterfølge kommisjonens ordre».

EU-kommisjonens gransking av Broadcom dreier seg om selskapets svært utbredte brikkesett i TV-er, TV-bokser og modemer i datautstyr og som gjør det mulig for både husholdninger og næringsliv å tilgang til internett.

Kommisjonen opplyser at den har fått tilgang til informasjon om at Broadcom kan ha stilt krav til selskaper om å kun kjøpe produkter fra Broadcom, eller gi dem rabatt og andre fordeler hvis de kjøper Broadcom-produkter i stort volum.

Kommisjonen har også opplysninger om at Broadcom kan ha koblet ulike produkter i pakkeløsninger eller med overlegg undergravd kompatibilitet mellom Broadcom-produkter og andre produkter.

Broadcom har fått 30 dager på seg til å gjennomføre endringene.