Trump på vei mot enkel seier i 2020

President Donald Trump ligger an til å ta en enkel seier ved valget i 2020 hvis en skal tro scenariene Moody’s Analytics har predikert.

GRUNN TIL Å SMILE: Ifølge scenariene predikert av Moody's Analytics er Donald Trump på vei mot å ta en enkel seier i 2020

Gitt at ikke noe uvanlig skjer vil Donald Trump ta fatt på fire nye år som president. Ifølge Moody’s Analytics vil valget overgå Trumps seiersmargin fra 2020 mot demokratenes representant Hillary Clinton. Den gang vant Trump med 304 mot Clintons 227.

Moody’s baserer målingene sine på hvordan forbrukere anser sin finansielle situasjon, avkastningen i aksjemarkedet gjennom Trumps tid i Det hvite hus og arbeidsledigheten, som under Trump har falt til sitt laveste nivå på 50 år. Hvis disse variablene holder mål vil presidenten kunne ta fatt på nye fire år.

Modellene har vært svært presise siden 1980, og har kun bommet en gang.

-Hvis økonomien er der den er i dag om et år anser vi Trumps sjanser for å bli gjenvalgt som veldig gode. Det sier Mark Zhandi, sjefsøkonom ved Moody’s Analytics.

I modellen som baserer seg på forbrukernes tillit til egen økonomi vinner Trump med 351 stemmer mot 187. I aksjemarkedet vinner Trump med 289 mot 249, mens han på arbeidsledighet vinner med 332 mot 206. Som et vektet gjennomsnitt kommer Trump seirende ut med 324 mot 214.

Moody’s understreker at utfallet kan endre seg dersom det inntreffer en korreksjon eller en generell nedgang i amerikansk økonomi.