Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november

President Donald Trump sier at han tror en handelsavtale mellom USA og Kina vil bli signert innen APEC-møtet i Chile i midten av november.

AVALTE I NOVEMBER?: Donald Trump tror på at en handelsavtale mellom USA og Kina kan bli signert om en snau måned. På bildet: Donald Trump og Xi Jinping. Foto: NTB Scanpix

– Jeg tror avtalen blir lett å signere, forhåpentligvis innen toppmøtet i Chile, hvor både president Xi og jeg vil være til stede, sier Trump journalister i Det hvite hus fredag. Det skriver Reuters.

– Vi jobber veldig god med Kina, fortsetter han.

Asia-Pacific Economic Cooperation holdes i Chile 16.–17. november.

Den såkalte «fase 1» av avtalen mellom USA og Kina ble inngått forrige uke. Forhandlinger om «fase 2» er i gang. Ifølge amerikanske tjenestemenn kan den delen av avtalen bli vanskeligere å enes om, siden den blant annet skal handle om teknologi.

Har nominert ny energiminister

Donald Trump har nominert viseenergiminister Dan Brouillette til landets nye energiminister.

Trump skriver på Twitter fredag at den sittende energiministeren Rick Perry går av ved årsskiftet. Hans avgang ble bekreftet torsdag.

– Jeg ønsker å takke energiminister Rick Perry for den fremragende jobben han har gjort. Han fratrer på slutten av året for å gjøre andre oppgaver. Rick var en fantastisk guvernør i Texas og en fantastisk energiminister. Han er også min venn, skriver USAs president.

Trump skriver videre at han ikke tviler på at Dan Brouillette kommer til å gjøre en god jobb som ny energiminister.

Brouillette må godkjennes av Senatet før han kan få stillingen.

Perry er en av dem som skal ha vært involvert i arbeidet om å få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter. Ministeren har i den forbindelse blitt bedt om å levere dokumenter i forbindelse med riksrettsgranskningen mot Trump.

(©NTB)