<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svake på likestillingsbistand

Norge ligger under gjennomsnittet når det kommer til bistandssatsing på likestilling, viser statistikk fra OECD.

    Publisert 20. okt. 2019 kl. 08.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    Skal bli bedre: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) lover at Norge skal bli bedre når det kommer til likestillingsbistand. Her da de ankom den høytidelige åpningen av det 164. Storting tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix

    Til tross for gjentatte erklæringer fra regjeringen om at Norge skal gå i front, havner Norge langt nede på listen i statistikken til Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD), skriver Vårt Land.

    I rapporten «Aid to gender equality and women’s empowerment» fra 2018 kommer Sverige, Island og Irland best ut. De har likestilling som hoved- eller delmål i mer enn 80 prosent av sin bistand.

    Gjennomsnittet i OECD-landene er 37 prosent. I Norge er 33 prosent av bistanden rettet mot likestilling.

    Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) lover bedring.

    – Vi har nå satt oss et konkret mål: Halvparten av all bilateral bistand skal ha likestilling som hoved- eller delmål, sier Ulstein til avisa.

    Det samme lover utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) som sier at det er gitt beskjed til alle lederne i systemet om at de har ansvar for å fremme kvinners rettigheter og likestilling. Det gjelder enten de jobber med klima og energi, skog eller landbruk, utdanning eller helse, fred og forsoning, humanitær respons, næringsliv, sikkerhetssektorreform eller andre temaer.