USA forbyr amerikanske flyginger til Cuba

Trump-administrasjonen strammer inn sanksjonene mot Cuba og vil forby amerikanske flyginger til den karibiske øystaten, ifølge kilder.

NYTT FORBUD: Ansatte ved flyplassen i Santa Clara i Cuba hilser et amerikansk fly velkommen i august 2016. Fra og med desember forbyr USA flyginger til alle flyplasser på Cuba unntatt Havanna. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB scanpix
Politikk

Innskjerpingen er en del av president Donald Trumps jevnlige innstramminger overfor Cuba og er en reversering av oppmykningene som kom under president Barack Obama.

Kilder som er orientert om flyforbudet, sier at det amerikanske samferdselsdepartementet vil kunngjøre at JetBlue og American Airlines' ruter til Santa Clara og Camagüey blir forbudt fra og med desember.

Flyginger til hovedstaden Havanna, som er dit de fleste amerikanske flygingene går til, fortsetter. Strandbyen Varadero står også på forbudslista, men det er for tiden ingen amerikanske selskap som flyr dit.

Årsaken til forbudet skal være å hindre turisme til Cuba. Det er forbudt etter amerikansk lov, men det er ikke klart hvor mange turister som reiser med fly. Mange amerikanere med cubansk opphav reiser til Havanna og kjører derfra for på besøke slektninger.

Trump-administrasjonen har de siste månedene strammet inn sanksjonene mot Cuba. Blant annet er det innført forbud mot leasing av fly til cubanske selskap, det er innført restriksjoner på eksport av varer med amerikansk innhold, amerikanske cruiseskip er nektet på besøke Cuba og oljetankere som frakter olje fra Venezuela til Cuba er ilagt sanksjoner.

(©NTB)

cuba
usa
donald trump
Nyheter
Utenriks
Politikk