<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jensen om hvem som bestemmer boliglånsforskriften: – Det er det jeg som gjør

Finansminister Siv Jensen (Frp) understreket i sin tale på Frps landsstyremøte at det ikke er Finanstilsynet som bestemmer boliglånsforskriften.

    Publisert 27. okt. 2019 kl. 09.12
    Oppdatert 27. okt. 2019 klokken 09.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    KAN SENKES: Finanstilsynet har foreslått at maksgrensen for totale låneopptak settes ned fra 5 til 4,5 ganger bruttoinntekten. Finansminister Siv Jensen påpeker at det er det hun som bestemmer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

    – Det er det jeg som gjør, sa hun, ifølge Nettavisen.

    Finanstilsynet har foreslått at maksgrensen for totale låneopptak settes ned fra 5 til 4,5 ganger bruttoinntekten, og at bankenes mulighet til å gjøre unntak fra kravene i forskriftene blir satt ned fra 10 til 5 prosent. Dette er kjent som fleksibilitetskvoten.

    Forslaget har den siste tiden vært på høring, og en avgjørelse er ventet før jul.

    Jensen sier til avisen at regjeringen jobber så raskt den kan med en beslutning. Slik utdyper finansministeren utspillet om at det ikke er Finanstilsynet som bestemmer:

    – Det betyr, som veldig mange har tatt til orde for i høringen, at den forskriften vi har fungerer ganske godt. Jeg må si at det er jeg ganske enig i, sier Jensen.

    (©NTB)