Donald Trump varsler en stor nyhet

Trump kunngjorde på Twitter natt til søndag at noe stort nettopp har skjedd. Det hvite hus opplyser at presidenten kommer med en uttalelse søndag ettermiddag.

NYHET: President Donald Trump er ventet å komme med en uttalelse søndag ettermiddag. Foto: Tracy Glantz / The State via AP / NTB scanpix
Politikk

Verken Trump eller Det hvite hus opplyser hva uttalelsen skal handle om, men det spekuleres på om at det har sammenheng med en operasjon utført av amerikanske spesialstyrker i Syria.

Tidsskriftet Newsweek er blant mediene som skiver at Abu Bakr al-Baghdadi, lederen for ekstremistgruppen IS, skal ha blitt drept i Idlib i Syria. President Donald Trump skal ha godkjent operasjonen en uke før den ble gjennomført.

Lørdag kom det rapporter om amerikanske kamphelikoptre i luften over Idlib nordvest i Syria. CIA skal ha bistått i å lokalisere Baghdadi, skriver CNN.

Baghdadi har ligget i skjul de siste fire årene. En video fra april sendt ut av det IS-tilknyttede propagandanettstedet Furqan viste det som skal være Baghdadi bli intervjuet.

(©NTB)

donald trump
usa
Nyheter
Utenriks
Politikk