Bloomberg på listen over demokratiske presidentkandidater i Alabama

Milliardær Michael Bloomberg er på listen over dem som fredag hadde meldt sitt kandidatur for å delta i neste års presidentvalg før fristen gikk ut i Alabama.

PÅ LISTEN: Navnet til milliardær og tidligere ordfører i New York, Michael Bloomberg, sto før fristen fredag på listen over kandidater til primærvalget som skal holdes i Alabama i mars neste år. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP/ NTB scanpix

Den tidligere borgermesteren (77) i New York varslet torsdag at han vurderte å kaste seg med i valgkampen om bli demokratenes presidentkandidat mot Donald Trump neste år.

Bloomberg selv har ikke kommentert det, men navnet hans figurerte blant 17 kandidater som var meldt på til Demokratenes primærvalg i Alabama før fristen gikk ut fredag.

Primærvalget i Alabama holdes 3. mars neste år.

Bloomberg sa tidligere i år at han ikke ville stille til presidentvalget som Demokratenes kandidat. Men hans politiske rådgiver Howard Wolfson sa i en uttalelse torsdag at Bloomberg er urolig over gruppen demokratiske kandidater og sier at «de er ikke godt posisjonert for å slå Donald Trump».

Michael Bloomberg er god for om lag 52 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Han har tidligere donert penger til blant annet våpenkontroll og klima.

Bloomberg er Warren Buffetts foretrukne presidentkandidat.

(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker