Ap vil ha Erna Solberg i Nav-høring

Saksordfører Eva Kristin Hansen (Ap) vil foreslå å kalle inn statsminister Erna Solberg (H) til den åpne høringen om trygdeskandalen over jul.

HØRING: Saksordfører Eva Kristin Hansen (Ap) vil kalle inn statsminister Erna Solberg (H) til den åpne høringen om Nav-skandalen i januar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hansen vil legge fram et fullstendig forslag til hvem hun mener bør kalles inn til høringen 9. januar, på kontroll- og konstitusjonskomiteens møte kommende tirsdag.

– Det er naturlig å ta utgangspunkt i perioden tilbake til 2012 og innkalle tidligere statsråder, særlig de som har ansvar for Nav. Jeg tenker også det kan være naturlig å kalle inn statsministeren, sier Hansen til NTB.

– Dette er en skandale som går over flere departementer, som justis og arbeid. Det kan derfor være naturlig at også statsministeren kommer og blir hørt i Stortinget, sier hun.

Samtidig er det klart at kontrollkomiteen på tirsdagens møte kommer til å sende nye spørsmål, ikke bare til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), men også til Solberg.

(©NTB)