Skal vurdere tiltak mot falske nyheter

Regjeringen skal på nyåret oppnevne en ny ytringsfrihetskommisjon. Kommisjonen skal blant annet vurdere tiltak mot falske nyheter.

Publisert 30. nov. 2019 kl. 11.29
Oppdatert 30. nov. 2019 klokken 11.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 105 ord
Regjeringen skal på nyåret oppnevne en ny ytringsfrihetskommisjon Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) sier at de siste årenes revolusjon innenfor medier og kommunikasjonsteknologi har styrket ytringsfriheten, men at det også setter ytringsfriheten under press.

– Derfor er det behov for en ny gjennomgang av ytringsfrihetens stilling i Norge, sier hun i en pressemelding.

Ytringsfrihetskommisjonen skal blant annet vurdere tiltak for å fremme bred deltakelse i samfunnsdebatten, tiltak mot «falske nyheter» og tiltak for å motvirke spredning av hatefulle og andre ulovlige ytringer i sosiale medier.

De skal også drøfte nye medier med portvakterfunksjoner, som noen sosiale medier, kan bidra til at disse funksjonene blir praktisert i tråd med prinsippene om ytringsfrihet, etterrettelighet og uavhengighet.

(©NTB)