<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

70 prosent for å bevare Ullevål sykehus

Sju av ti innbyggere i Oslo vil bevare Ullevål sykehus, viser en meningsmåling. Det er også flertall på tvers av partiene.

    Publisert 3. des. 2019 kl. 05.12
    Oppdatert 3. des. 2019 klokken 05.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 162 ord
    POLITIKK: Flertallet for å beholde Ullevål sykehus er størst i Rødt, Sp og SV. Foto: Ole Hermansen

    – Det er i tråd med det vi merker når vi er ute og snakker med folk, men resultatet er nok tydeligere for Ullevål sykehus enn jeg hadde trodd, sier leder Lene Haug i aksjonsgruppen Redd Ullevål sykehus til Aftenposten.

    Undersøkelsen viser at 70 prosent av Oslo-borgerne vil beholde Ullevål sykehus og er betalt av Pax forlag. 600 personer over 18 år ble spurt om planene for sykehusene i hovedstaden.

    Ifølge målingen er det flertall i alle partier for å beholde Ullevål sykehus. Flertallet er størst i Rødt, Sp og SV.

    I juni vedtok Helse sør-øst å legge ned Ullevål og å bygge et nytt sykehus på Gaustad og et på Aker. Vedtaket har ført til stort engasjement og markeringer av motstand. For en drøy uke siden gikk hundrevis av mennesker i fakkeltog mot nedleggingsplanene.

    Helsedepartementet svarer i en epost til Aftenposten at for å sikre et godt nok helsetilbud «(...) trenger vi nye, moderne bygg og økt kapasitet. Ullevål sykehus er i veldig dårlig forfatning».

    (©NTB)