<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump: Det er mulig å løse handelskonflikten med Frankrike

USAs president Donald Trump sier at det sannsynligvis går an å finne en løsning på handelskonflikten mellom USA og Frankrike.

    Publisert 3. des. 2019 kl. 18.24
    Oppdatert 3. des. 2019 klokken 18.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord
    «STORT HANDELSFORHOLD»: President Emmanuel Macron og president Donald Trump møtte pressen i London tirsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

    Det sa Trump på et felles pressemøte med den franske presidenten Emmanuel Macron i London tirsdag.

    – Vi handler mye med Frankrike og vi har en mindre uenighet, sa Trump.

    – Jeg tror vi sannsynligvis kommer til å finne ut av det. Vi har et stort handelsforhold og jeg er sikker på at ting kommer til å se rosenrøde ut innen kort tid, sa den amerikanske presidenten videre.

    USA og Frankrike har de siste ukene hatt en større konflikt om toll og skattlegging. USA har truet med å innføre toll på en rekke franske varer som et svar på at Frankrike har vedtatt en skatt på digitale tjenester fra internasjonale IT-giganter som Facebook og Google.

    Det har de siste ukene også vært anspent mellom Trump og Macron etter at Macron kalte NATO for «hjernedød». Den kommentaren står han fast ved, poengterte Macron overfor pressen tirsdag ettermiddag.

    De to presidentene møttes i anledning NATO-toppmøtet som pågår i London tirsdag og onsdag denne uken.

    (©NTB)