<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moxnes vil bevilge mer penger til Nav for å avklare AAP-mottakere

Rødt legger fram forslag om at Nav skal få økte bevilgninger for å sikre at mottakere av AAP ikke mister ytelsene på grunn av opprydningen av trygdeskandalen.

Publisert 5. des. 2019 kl. 13.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
MÅ PRIORITERE: – Når Nav må prioritere å behandle sakene til de som er rammet av NAV-skandalen, frykter vi at det vil gå utover AAP-mottakere, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.  Foto: Stian Lysberg Solum

Ved nyttår skal alle som får innvilget unntak fra den gamle maksimalperioden for arbeidsavklaringspenger, som var på fire år, ha fått svar på sine søknader. Dersom Nav ikke rekker å avklare denne gruppen før januar, kan tusenvis av mennesker miste AAP-ytelsen, påpeker Rødt.

– Når Nav må prioritere å behandle sakene til de som er rammet av NAV-skandalen, frykter vi at det vil gå utover AAP-mottakere som venter på at Nav skal avklare dem, sier partileder Bjørnar Moxnes.

Rødt vil legge fram forslaget, hvor de ber regjeringen komme tilbake til Stortinget ved behov, i behandlingen av statsbudsjettet for 2020 på Stortinget torsdag.

– Hvis Nav ikke har avklart AAP-mottakerne til arbeid eller uføretrygd innen nyttår, havner de i fattigdom på sosialen. Det vil være et nytt svik fra regjeringen og Nav, sier Moxnes.