<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina varsler økonomisk protest mot Sverige

Kina vil begrense handelen med Sverige, ifølge Göteborgs-Posten.

    Publisert 5. des. 2019 kl. 17.28
    Oppdatert 5. des. 2019 klokken 17.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord
    AMBASSADØR: Gui Congyou fra Kina.  Foto: NTB Scanpix

    Kineserne er opprørt over den svenske regjeringens tildeling av PENs ytringsfrihetspris "Tucholskyprisen", som gikk til Gui Minhai, en svensk-kinesisk forlegger. Som følge av dette sier Kina-ambassadør Gui Congyou at de vil begrense handelen med Sverige.

    – Ingen kan regne med at på den ene siden skade Kinas interesse og på den andre siden gjøre store triumfer i landet, sa Congyou torsdag ifølge Göteborgs-Posten.

    Fengslet

    Gui Minhai sitter fengslet i Kina uten å ha vært gjennom rettssak. Han har skrevet regimekritiske og satiriske bøker om Kinas ledelse. 

    Sveriges utenriksdepartement sier de ikke har kjennskap til noen restriksjoner. 

    – Den kinesiske regjeringen kan absolutt ikke tillate noe land, organisasjon eller person å skade Kinas nasjonale interesser. Vi må selvsagt gjøre mottiltak. Den svenske regjeringens kultursamarbeid med Kina kommer naturlig nok til å påvirkes. Våre økonomiske relasjoner og handelrelasjoner kommer også til å påvirkes, sa Congyou.