<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Næringsministeren klar til å forhandle med Storbritannia

Etter det konservative partiets brakvalg i Storbritannia, er det duket for handelsforhandlinger mellom Norge og britene så snart de er klare for det.

    Publisert 13. des. 2019 kl. 18.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord
    FORHANDLINGER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er klar til de kommende handelsforhandlingene med Storbritannia. Foto: NTB Scanpix

    – Gårsdagens valgresultater fjerner mye av usikkerheten som har vært knyttet til brexit fram til nå, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) etter at det britiske valgresultatet ble klart fredag.

    – Handelen mellom Norge og Storbritannia vil fortsette som før i overgangsperioden, og vi vil legge inn alle krefter for å forhandle fram en frihandelsavtale med Storbritannia i 2020. Der vil målet være å videreføre mest mulig av det tette økonomiske samarbeidet vi allerede har i dag, sier han videre.

    Så langt i 2019 er det britiske markedet Norges femte største eksportmarked målt i verdi. Medregnet november har Norge eksportert 145.000 tonn sjømat, til en verdi av 5,8 milliarder kroner.

    Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) sier utfallet av valget i Storbritannia skaper stabilitet for sjømatnæringen.

    – Med en ordnet uttreden unngår vi kaos og køer på grensen. Dette har vært et av de store usikkerhetsmomentene dersom Storbritannia skulle forlate EU uten en avtale, sier Nesvik.

    (©NTB)