<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer Iran mot å angripe demonstranter

Donald Trump minner Iran om at hele verden følger med på hva som skjer i landet nå, og han skriver at Iran må tillate fredelige protester mot regimet.

    Publisert 12. jan. 2020 kl. 09.58
    Oppdatert 12. jan. 2020 klokken 09.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 109 ord
    - Vi kan ikke ha en ny massakre av fredelige demonstranter, og heller ikke en nedstengning av internett. Verden følger med, skriver Donald Trump på Twitter. Foto: AP Photo/ Evan Vucci

    Etter at Iran lørdag morgen innrømmet at landets forsvar skjøt ned flyet som styrtet utenfor Teheran onsdag, tok flere hundre iranere til gatene og protesterte.

    Ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars ropte demonstrantene slagord mot regimet, og enkelte rev også i stykker bilder av Qasem Soleimani, den iranske generalen som ble drept i et amerikansk droneangrep 3. januar.

    – Irans regjering må tillate menneskerettighetsgrupper å overvåke og rapportere fakta fra bakken om de pågående demonstrasjonene fra det iranske folket. Vi kan ikke ha en ny massakre av fredelige demonstranter, og heller ikke en nedstengning av internett. Verden følger med, skriver Trump på Twitter.

    (©NTB)