<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV og MDG ber Listhaug skrinlegge Equninors oljeboring utenfor Australia

Equinor skal bore etter olje i Australbukta på sørkysten av Australia. Nå ber SV og MDG olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) om å stoppe planene.

    Publisert 12. jan. 2020 kl. 21.06
    Oppdatert 12. jan. 2020 klokken 21.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 193 ord
    BER LISTHAUG STOPPE EQUINOR: Une Bastholm, stortingsrepresentant og talsperson for MDG. Foto: Foto: Jone Frafjord

    – Australia står i brann, en brann som er kraftig forsterket av menneskeskapte klimaendringer. Listhaug må be Equinor skrinlegge planene om oljeboring i Australbukta, sier Lars Haltbrekken (SV) til Dagbladet.

    Haltbrekken mener at man nesten bokstavekig talt kaster mer bensin på skogbrannene ved å bore etter olje i området. Han etterlyser at Equinor tar mer ansvar for det selskapet gjør utenlands.

    Han får støtte fra Une Aina Batholm i MDG, som kaller det en provokasjon at statlig eide Equinor presser på for oljeboring utenfor Australia, samtidig som stor store deler av landet står i full brann.

    – De som nå rammes av flammehavet, må stå og se på at Equinor kjemper for å pumpe opp et produkt i deres egen bakgård som vil bidra til å eskalere problemet med branner og ekstremvær, sier Bastholm til avisen.

    Olje- og energiminister Sylvi Listhaug mener at dette er en sak mellom Equinor og australske myndigheter.

    – Jeg forventer at Equinor gjennomfører sin virksomhet i tråd med lokale og internasjonale lover og regler, statens forventninger om bærekraft og Equinors egne etiske retningslinje, sier olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp).