USA anser ikke lenger Kina som en valutamanipulator

Kina stemples ikke lenger som en valutamanipulator av USA. Det skjer dager før en handelsavtale mellom landene blir underskrevet.

FJERNET: USA har tatt bort betegnelsen «valutamanipulator» fra Kina på grunn av forpliktelsene i handelsavtalen som skal signeres i Det hvite hus onsdag. Bildet av USAs finansminister Steven Mnuchin og utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix

Kunngjøringen fra finansdepartementet mandag kveld kommer fem måneder etter at president Donald Trumps administrasjon stemplet Kina som en valutamanipulator. Det var første gang siden Clinton-administrasjonen gjorde det i 1994.

Finansminister Steven Mnuchin sier USA har fjernet betegnelsen valutamanipulator fra Kina på grunn av forpliktelsene i handelsavtalen som skal signeres i Det hvite hus på onsdag.

– Kina har forpliktet seg til å avstå fra konkurransevridende manipulering av valutaen og jobber for åpenhet og ansvarlighet, skriver Mnuchin i en rapport til Kongressen.

Selv om det amerikanske finansdepartementet fjerner Kina fra svartelista, står det mektige asiatiske landet fremdeles på lista over ti land som USA følger med på. På denne lista står Kina, Japan, Irland, Italia, Tyskland, Singapore, Sveits, Sør-Korea og Vietnam.

(©NTB)