KjøpLogg inn

Byrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars

Torsdag ble det klart at byrådet i Bergen vil gå av etter mistillit mot skolebyråden. Nå sier byrådslederen at det ikke er aktuelt å gå av før i mars.

Publisert 25. jan. 2020 kl. 09.04
Oppdatert 25. jan. 2020 klokken 09.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
VENTER: Ifølge byrådsleder Roger Valhammer vil ikke byrådet i Bergen ikke vil gå av før det skal stemmes over mistillitsforslaget som flertallet i byrådet stilte torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) sier til Bergens Tidende at byrådet ikke vil gå av før det skal stemmes over mistillitsforslaget som flertallet i byrådet stilte torsdag.

Det medfører at han og byrådet vil sitte til 11. mars, fordi det først er da forslaget om mistillit kan stemmes over i bystyret.

– Det er ingen tvil om at jeg mener det ikke er noe grunnlag for mistillit, og derfor ikke grunnlag for at byrådet går av. Det må være en beslutning bystyret tar. Vi vil selvsagt avvente den avgjørelsen fordi vi ikke er enige i den. Et flertall i bystyret må aktivt votere over det, sier Valhammer til avisen.

Byrådets avgang skjer etter at Høyre, Frp, FNB og SV torsdag gikk inn for mistillit mot skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap). Det skjedde i forbindelse med den såkalte Vigilo-saken der det i september i fjor ble avdekket en alvorlig sikkerhetssvikt i skoleappen Vigilo som brukes til kommunikasjon mellom foreldre og ansatte i skoler og barnehager.

Frps Tor Woldseth og Høyres Harald Victor Hove reagerer på at byrådet vil sitte i halvannen måned til.

– Når vi har vedtatt at vi ikke har tillit til henne, så har vi ikke det. Det er ikke slik at vi har tillit til henne fram til mars, og deretter så er det mistillit. Vi har ikke tillit til henne fra vedtaket ble fattet onsdag, sier Woldseth til Bergens Tidende.

– Hvis byrådsleder Valhammer allerede nå konstaterer at det er flertall mot Engø og at byrådet dermed går av, så kunne han gått av i dag. Jeg vet ikke hva han tror vil endre seg fram til mars. Kanskje tror han SV til ombestemme seg, sier Hove til avisen.

Byrådsleder Valhammer signaliserte i forkant av mistillitsforslaget at hele byrådet vil gå av dersom det kom mistillit mot Engø.

(©NTB)