Åpner for å bli statsråd også etter neste års valg

Knut Arild Hareide (KrF) sier han ikke kommer til å søke gjenvalg til Stortinget, men åpner for å fortsette som statsråd etter valget i 2021.

Publisert 26. jan. 2020 kl. 10.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
COMEBACK: Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide ble fredag utnevnt til samferdselsminister, her fra nøkkeloverrekkelsen med tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Den ferske samferdselsministeren sier at det verken er aktuelt med noen omkamp om retningsvalget i KrF eller søke gjenvalg til Stortinget etter valget i 2021.

På spørsmål fra Aftenposten om det er naturlig at han også gir seg som statsråd neste år, svarer han:

– Jeg har ikke satt noen sluttdato. Det er et valg i 2021. Denne regjeringen har absolutt mulighet til å leve utover 2021, sier Hareide.

Hareide sier han ikke utelukker å kunne fortsette som statsråd dersom KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil ha han med videre.

– Nei, jeg vil ikke det. Jeg har ikke satt noen sluttdato, sier den tidligere KrF-lederen til avisen.

Etter partislaget, som endte med at tidligere nestleder Ropstad tok KrF inn i regjering i januar i fjor, har Hareide holdt seg i bakgrunnen. Han sier at han ikke legger opp til noen omkamp om retningsvalget ved å bli statsråd.

– Det er slik i politikken at du vinner noen slag og at du taper noen. Jeg tapte og har akseptert det. Men jeg er med på laget videre, sier Hareide til Aftenposten.

Samferdselsministeren sa til NTB lørdag at han står fast ved at han ikke skal søke gjenvalg til Stortinget.

(©NTB)