KjøpLogg inn

– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger

Frp-leder Siv Jensen advarer Høyre mot å begynne å etterape MDG i klimapolitikken.

Publisert 27. jan. 2020 kl. 14.19
Oppdatert 27. jan. 2020 klokken 14.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
DÅRLIG VALG: – Hvis Høyre mener det er MDG som er målestokken for klimapolitikken, så er det et ærlig valg. Men det er et veldig dårlig valg, sier Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Hvis Høyre mener det er MDG som er målestokken for klimapolitikken, så er det et ærlig valg. Men det er et veldig dårlig valg, sier Siv Jensen til NTB.

Hun mener det er grunn til bekymring etter at Oslo Høyre i helgen gikk inn for å verne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning og oljeutvinning.

Jensen understreker at Oslo Høyre bare er ett fylkeslag, og at det avgjørende er hva Høyres landsmøte til slutt går inn for. Men vedtaket fra Oslo skaper usikkerhet, fastholder hun.

– Hvis Høyre nå blir trukket mot venstre, så er det et varsku. Jeg tror ikke det er det ikke-sosialistiske velgere vil ha. De vil ikke ha mer venstreorientert politikk, sier Jensen.

– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger, sier hun.

Siv Jensen tar Fremskrittspartiet ut av regjering, men mener statsminister Erna Solberg (H) fortsatt er den rette til å lede landet.