Kommunen krever 120.000 kroner av fiskeriministeren

Senja kommune har sendt pengekrav til fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H). Han fikk etterlønn som ordfører samtidig som han fikk lønn som statssekretær.

I TRØBBEL: Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) mottok etterlønn fra jobben som ordfører i Lenvik i seks uker samtidig som han ble lønnet fra regjeringsapparatet. Foto: NTB Scanpix
Politikk

Fredag skrev Dagbladet at statsråden søkte om og fikk 120.000 kroner i etterlønn fra kommunen da han ble statssekretær i november i fjor.

Han mottok etterlønn fra jobben som ordfører i Lenvik i seks uker samtidig som han ble lønnet fra regjeringsapparatet.

– Det var uryddig

Rådmann på Senja, Hogne Eidissen, sier kommunen har tatt kontakt med Sivertsen for å kreve pengene tilbake.

– Det er ikke avtalt når pengene skal være tilbakebetalt, men Sivertsen ønsker dette avklart raskt, sier rådmannen til avisa.

– Han har søkt om etterlønn han ikke skulle fått. Det var ikke bra det som foregikk, det var uryddig. Nå har vi en god dialog med Sivertsen. Han ønsker å ordne opp i saken så raskt som mulig, fortsetter han.

Fortsatte i styrer

Dagens Næringsliv skriver onsdag at Sivertsen beholdt flere styreverv etter at han ble statssekretær og senere fiskeriminister.

Ingen av vervene var registrert i Stortingets register for verv og økonomiske interesser, noe som er obligatorisk for regjeringsmedlemmer å gjøre innen en måned etter at man har tiltrådt. Sivertsen ble fiskeriminister 24. januar.

Sivertsen tok ifølge DN først affære da avisen fredag i forrige uke sendte spørsmål om han hadde tenkt å fortsette å sitte i styrene til en rekke selskap han fremdeles sto oppført med verv i.

– Jeg tok fredag kveld kontakt med de selskapene hvor jeg fortsatt står oppført med verv, for å formidle at jeg fratrer med umiddelbar virkning, skriver Sivertsen til DN.

Sivertsen fortsatte som styreleder i ett av selskapene, Byggematerialer, deltok på styremøte og mottok styrehonorar selv etter at han ble en del av regjeringen Solberg.

geir inge sivertsen
Nyheter
Politikk