<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europa tar radikalt coronagrep – stenger Schengen

Setter alle kluter til.

Publisert 16. mars 2020 kl. 15.24
Oppdatert 16. mars 2020 klokken 15.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
SNART STENGT: Schengen stenges, i det som er Europas hittil mest radikale tiltak for å stagge spredningen av coronaviruset. Her sjekker en østerriksk politimann understellet av et godstog på ungarsk side av den serbiske grensen ved Kelebia, sør i Ungarn. Foto: NTB scanpix

Europeiske land planlegger et innreiseforbud til Schengen, melder Financial Times mandag ettermiddag.

Personer som kjenner til arbeidet med det foreslåtte tiltaket – som ventes kunngjort senere i dag – opplyser til avisen at tiltaket vil omfatte alle ikke-essensielle besøk fra tredjeland, med unntak for borgere av Schengen-land.

Schengen er en passfri reisesone som omfatter 26 europeiske land.

Tjenestepersoner i EU skal være i ferd med å sluttføre arbeidet med tiltaket, som kommer etter en kraftig økning i smittetilfeller i Europa. Flere land, for eksempel Tyskland, senest i går, har rett og slett stengt sine grenser. 

Planen må ifølge Financial Times signeres av de nasjonale lederne, og tjenestepersoner understreker at detaljer fortsatt debatteres og kan endres før kunngjøringen.