Har politikerne skjønt hva som må til?

I Økonominyhetene mandag forsøkte vi å finne noen lyspunkter i coronakrisen, men fant vi noen?

23.03.2020 Trygve Hegnar kommenterer utviklingen på Oslo Børs, utviklingen i oljeprisen og hvordan coronakrisen påvirker alt og alle over hele verden. På Oslo Børs var det stort sett rødt mandag, med et par unntak, men det ser mørkt ut for eksempelvis Norwegian og XXL. Og med en oljepris som kan være på vei ned mot 10 dollar er det ikke noen lyspunkter for oljeselskapene eller i oljeservice heller.

– Verden ser ganske stygg ut. Poenget er at det som skjer i verden rundt er så alvorlig og så dramatisk at folk fatter det ikke, sa Trygve Hegnar i Økonominyhetene på FaTV mandag.

Han forklarte at først skal man komme seg over kneika, og så skal man bygge seg opp igjen. 

– Om politikerne har skjønt hva som foregår er jeg ikke sikker på. Men i hvert fall så gjør politikerne i Norge og andre land nå veldig mye for å få økonomien i gang igjen. De pøser ut penger, store låneengasjementer som kan skaffe likviditet i markedene, men om de skjønner hvor mye som skal til for at det skal gå bra – det er jeg ikke sikker på, sa Trygve Hegnar.

– Jeg tror ikke de helt skjønner hva som skal til.

– Det er ikke mulig å finne noe positivt. Ikke mulig. Beklager, sa Hegnar også.

Han mente også at det de har gjort i Danmark er ganske fikst gjort.

Eiendomsinvestor Christian Ringnes liker også det de har gjort i Danmark og oppmoder statsminister Erna Solberg om å se til Danmark. 

- Dette er alvorlig Erna. Du er nødt til å se til Danmark og bruke den danske metoden, sa han.