Flere FrP-lag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo FrP

Rogaland og flere andre fylkeslag i FrP ber nå sentralstyret om å vurdere en nedleggelse av Oslo FrP etter helgens utspill fra Geir Ugland Jacobsen.

USIKKER OSLO-LEDER: Fylkesleder i Oslo FrP, Geir Ugland Jacobsen, åpner for å vrake FrP-leder Siv Jensen (bildet) fra førsteplassen til stortingsvalget. Foto: Eivind Yggeseth
Politikk

Nyvalgt leder i Oslo FrP, Geir Ugland Jacobsen, sa i helgen til Finansavisen at han er usikker på om Siv Jensen bør ha topplasseringen på Oslo-listen til valget neste år.

Nå mobiliseres det for fullt i flere fylkeslag for å slå ring om Siv Jensens og partiets vedtatte strategier, skriver Stavanger Aftenblad.

Fylkesleder Svein Erik Indbjo i Rogaland FrP har sammen med fylkeslederne i Vestland FrP og Møre og Romsdal FrP laget et opprop som er tilsendt andre fylkesledere i partiet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal også fylkeslagene i Viken og Trøndelag ha stilt seg bak dette.

– Når Oslo FrP utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo FrP til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i oppropet.

I teksten kommer det også frem at fylkeslagene ber sentralstyret vurdere å oppløse Oslo FrP dersom usikkerheten som er skapt, ikke opphører.

Til Aftenbladet sier fylkesleder Jacobsen at han nesten ikke klarer å ta oppropet seriøst.

– Vi ber ikke om at det umiddelbart skal endres på noen ting, men fremover mener vi det bør gjøres visse justeringer i det nye programmet som skal gjelde for 2021–2025, sier han.

frp
siv jensen
geir ugland-jacobsen
valg 2021
stortingsvalget 2021
Nyheter
Politikk