<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar etter USA og utelater Huawei

Storbritannia annonserte tirsdag at de av sikkerhetsgrunner har valg å utelate Huawei fra 5G-nettet.

    Publisert 14. juli 2020 kl. 14.12
    Oppdatert 14. juli 2020 klokken 14.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord
    FØLGER USA: Storbritannia følger USA og ekskluderer Huawei fra 5G-nettet. Foto: REUTERS/Simon Dawson/File Photo

    Britiske myndigheter melder tirsdag om at de vil stenge ute Huawei fra det nasjonale 5G-nettet.

    Tar etter USA

    Det var lenge ventet at Huawei skulle få innpass i Storbritannia, men Boris Johnsons regjering har siden snudd. Avgjørelsen ventes å surne forholdet til Kina, samtidig vil avgjørelsen bli godt mottatt i USA som tidligere i år nektet Huawei adgang til 5G-nettet. 

    Videre uttalte Storbritannias kulturminister, Oliver Dowden at de vil forby telekom-selskaper å kjøpe utstyr av Huawei innen utgangen av året. Huawei har inntil år 2027 å fjerne teknologien deres fra 5G-nettverkene.

    Møter motstand 

    Avgjørelsen er et skudd for baugen til Huawei som i forkant har investert tungt i Storbritannia, og blant annet anskaffet et utviklingssenter i Cambridge. 

    Amerikanske myndigheter har lenge uttrykt bekymringer til nasjonal sikkerhet ettersom Huawei's innpass i USA vil gjort det mulig for Beijing å spionere og dermed potensielt få tak i sensitiv informasjon. Huawei svarte den gang på tiltale med at de er uavhengige av kinesiske myndigheter.