Trump vurderer å bryte med lang tradisjon

President Donald Trump vurderer å tale til Det republikanske partiets landsmøte fra Det hvite hus. Det vil være et klart brudd med tradisjonen.

BRYTE TRADISJONER: Donald Trump vurderer å tale fra Det hvite hus. Foto: Bloomberg
Politikk

Amerikanske presidenter har aldri tidligere brukt Det hvite hus eller andre offentlige bygninger i partipolitiske sammenhenger.

Republikanerne skal etter planen holde landsmøte fra 24. til 27. august, men som følge av koronapandemien kommer presidenten neppe til å være på plass.

Det er også uklart hvor og hvordan landsmøtet skal avholdes. Det skulle ha vært holdt i Charlotte i North Carolina, men dette ble endret da Trump røk uklar med delstatens demokratiske guvernør om koronarestriksjoner.

Deretter ble landsmøtet flyttet til Jacksonville i Florida, til jubel fra delstatens republikanske guvernør. Nå har smittespredningen imidlertid skutt fart i Florida, og arrangementet er avlyst.

Uansett hvor landsmøtet blir holdt, vurderer Trump nå å holde seg unna og i stedet takke for partiets tillit og renominasjonen som presidentkandidat i en videooverført tale fra Det hvite hus.

– Det er enkelt, og jeg syns at det er en nydelig setting. Det er absolutt ett av alternativene, sier presidenten til Fox News.

(©NTB)

Nyheter
Politikk