Trump sier han er mot penger til postvesenet på grunn av poststemming

USAs president Donald Trump sier han ikke støtter bevilgninger til det amerikanske postvesenet fordi pengene da vil gå til poststemmer under høstens valg.

NULL STØTTE: Trump vil ikke gi penger til det amerikanske postvesenet. Foto: NTB Scanpix
Politikk

Det amerikanske postvesenet USPS, en etat med 630.000 ansatte, er i krise. Knappe bevilgninger og en rekke endringer i organisering og praksis gjennomført av organisasjonens nye leder har ført til at posten hoper seg opp over hele USA.

Nå meldes det om planer om nye nedskjæringer og nedleggelser av postkontor, mens USPS brått står overfor en ny, stor utfordring – nemlig å håndtere en kraftig økning i antall poststemmer i et hardt koronarammet USA.

I et intervju med Fox Business Network torsdag kom Trump med en påstand om at Demokratene ønsket generell stemmegivning via posten, noe partiet ikke har gitt uttrykk for. Han gjentok også at stemming via posten vil føre til massivt valgfusk, noe det heller ikke foreligger beviser på.

Trump sa også at Demokratenes ønske om bevilgninger for å hjelpe valgavviklingen og støtte formidling av stemmesedler, var et vanskelig punkt i forhandlingene om en ny koronapakke i Kongressen.

– De trenger pengene slik at postkontorene kan fungere og ta unna millioner av stemmesedler, sa presidenten, og føyde til:

– Hvis de ikke får gjennom disse to tingene, betyr det at du ikke kan ha generell stemmegivning via posten fordi de ikke er i stand til det.

Demokratenes presidentkandidat Joe Bidens valgkampapparat var raskt ute med en reaksjon, og omtaler Trumps tilnærming som sabotasje.

(©NTB)

Nyheter
Politikk