Trump legger ut på turné samtidig med Demokratenes landsmøte

Samtidig som Demokratene holder landsmøte for å nominere Joe Biden til presidentkandidat, vil president Donald Trump kapre fokuset med en turné landet rundt.

USAs PRESIDENT: Donald Trump. Foto: Bloomberg
Politikk

For Demokratene innebærer landsmøtet selve lanseringen av valgkampen, med en stjernerekke av online-taler som kulminerer med nominasjonen av Biden torsdag.

Men idet landsmøtet starter mandag, legger Trump ut på sin egen valgkampturné med folkemøter i de viktige vippestatene Wisconsin og Minnesota.

Tirsdag er han tilbake på veien med et møte i Arizona, og torsdag, som blir Bidens store dag, legger Trump opp til et folkemøte i Scranton i Pennsylvania, industribyen der Biden vokste opp, og som han fortsatt kaller sin egentlige hjemby.

Ifølge Trumps valgkampstab blir temaet for talene «å sette søkelyset på Bidens liste med feilslått politikk».

Trump trives aller best på folkemøter med publikum til stede. Men møter i disse koronatider er også risikabelt.

Sist han forsøkte seg med et folkemøte i stor stil i Oklahoma i juni, ble det fiasko siden langt færre tilhengere enn ventet møtte opp.

I likhet med Demokratene måtte Republikanerne også avlyse sitt store landsmøte, men Trump planlegger å holde sin hovedtale under et virutelt landsmøte på plenen foran Det hvite hus, med inviterte gjester til stede.

(©NTB)

donald trump
Nyheter
Politikk