Øystein Olsen har ikke vurdert å trekke seg

Finansminister Jan Tore Sanner (H) sier at saken rundt ansettelsen av Nicolai Tangen er alvorlig og påvirker omdømmet og tilliten til Norges Bank. 

TANGEN-SAKEN: Finansminister Jan Tore Sanner (H) og sentralbanksjef Øystein Olsen svarte om Tangen-saken under en pressekonferanse fredag. Foto: NTB Scanpix
Politikk

– Dette er en alvorlig sak. En sak som påvirker omdømmet og den allmenne tilliten til Norges Bank, sier Sanner på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Hovedstyret i Norges Bank har ansvaret for å finne en god løsning, men det er riktig og viktig at finansministeren har dialog med hovedstyret om saken slik situasjonen er nå, sier Sanner.

– Jeg håper at hovedstyret kan finne en løsning på den situasjonen vi er i nå, som sikrer en god oppfølging av Stortingets forventninger, sier Sanner.

Bakgrunnen for møtet er at Stortingets finanskomité fredag kom med sin innstilling i Tangen-saken. Der slutter Stortinget i stor grad opp om den harde kritikken sentralbanken har fått fra sitt eget kontrollorgan, representantskapet.

Olsen har ikke vurdert å gå

Sentralbanksjef Øystein Olsen svarer et klart nei på direkte spørsmål om han har vurdert å trekke seg fra stillingen.

– En tillit er ikke noe man skal definere for seg selv, men noe man skal opparbeide og eventuelt utvikle over tid. Det er det generelle svaret, sa Olsen på NTBs spørsmål på fredagens pressekonferanse.

– I forhold til feilene og bruddene som er påpekt, har vi svart på det, grundig, muntlig i høringen og skriftlig til finanskomiteen 14. august, la han til.

– Har du vurdert å trekke deg?

– Nei.

jan tore sanner
øystein olsen
nicolai tangen
oljefondet
norges bank
Nyheter
Politikk