Kinas utenriksminister til Norge for coronasamtaler

Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi kommer til Oslo torsdag. Der vil han ha samtaler med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) om coronasituasjonen.

UTENRIKSMINISTER: Ine Eriksen Søreide. Foto: NTB Scanpix
Politikk

Søreide bekrefter overfor VG at Norge også vil ta opp menneskerettighetene når Wang kommer til Oslo.

– Dette er en god anledning til å ha politisk dialog med Kina på et bredt felt. Vi forhandler med Kina om en frihandelsavtale. Det er mange internasjonale spørsmål å snakke om. Og så er det selvfølgelig naturlig å snakke om håndteringen av pandemien og de økonomiske ettervirkningene, sier Søreide til VG.

Den kinesiske utenriksministeren skal også på en høflighetsvisitt hos statsminister Erna Solberg, og han kommer til å møte pressen sammen med Søreide etter samtalene mellom dem.

– Besøket er en god mulighet til å styrke forholdet mellom Norge og Kina og til å fremme viktige norske utenrikspolitiske og økonomiske interesser. Tema som vil stå på dagsordenen, er blant annet bekjempelse av koronaviruset, arbeidet i Sikkerhetsrådet, menneskerettigheter, forhandlingene om en frihandelsavtale og samarbeid om spørsmål som hav, klima og utvikling, sier utenriksminister i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

(©NTB)

ine eriksen søreide
kina
coronakrisen
Nyheter
Politikk