<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hviterussland har siktet fengslet protestleder

Fengslede Maria Kolesnikova, en av de fremste opposisjonslederne i Hviterussland, er siktet for å ha oppildnet til undergraving av landets sikkerhet.

    Publisert 16. sep. 2020 kl. 18.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    SOSIAL URO: Tusenvis demonstrerte i Minsk søndag i forrige uke. Foto: AP

    Etterforskere i Hviterussland opplyser om den nye siktelsen onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

    Ifølge siktelsen har hun oppfordret til «handlinger rettet mot å undergrave Hviterusslands nasjonale sikkerhet», heter det i uttalelsen fra myndighetene.

    Den 38 år gamle protestlederen er for tiden fengslet utenfor landets hovedstad Minsk. I forrige uke motsatte hun seg en tvangsutvisning til Ukraina ved å rive passet i stykker. Opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja, som ble tilkjent rundt 10 prosent av stemmene, har flyktet til Litauen.

    Lederen for den russiske etterretningstjenesten SVR, Sergej Narysjkin, hevdet onsdag at USA har beskyttet Tikhanovskaja og fordelt 20 millioner dollar med den hensikt å fremme protester mot myndighetene.

    I uttalelsen, som er publisert i flere russiske medier, fastslår Narysjkin at også andre demonstranter er blitt beskyttet av USA.