Frp: CCS-prosjekt har stor risiko ved seg

Fremskrittspartiet vil gå nøye gjennom grunnlaget for investeringsbeslutningen som regjeringen mandag la fram om fangst og lagring av CO2.

Jon Georg Dale (Frp) Foto: NTB
Politikk

Frps energipolitiske talsperson Jon Georg Dale viser til at denne typen prosjekter har stor risiko ved seg.

– Frps stortingsgruppe vil nå gå grundig inn i beslutningsgrunnlaget for å sikre oss at vi ikke sløser med skattebetalernes penger, sier han til NTB.

Regjeringen varslet mandag at den vil realisere fangst av CO2 ved Norcems sementfabrikk i Brevik. Fortum Oslo Varmes avfallshåndteringsanlegg i Oslo må derimot skaffe seg egenfinansiering fra EU eller andre kilder for å få støtte.

Både Arbeiderpartiet og SV mener regjeringen burde gått for full pakke.

– Skuffende at regjeringen ikke går videre med fullskala karbonfangst ved avfallsanlegget på Klemetsrud på egen kjøl, men ber anlegget finne «egen finansiering» først, skriver Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide på Twitter.

– Vi må satse for fullt på å fange CO2 og lagre den, ikke halvhjertet slik regjeringen nå gjør. SV kommer derfor til å foreslå at begge CO2-fangstanleggene bygges, sier SVs energi- og miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken.

(©NTB)