<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen bruker 405 millioner kroner på å overvåke regnskogene

Regjeringen skal kjøpe satellittbilder av verdens regnskoger for opptil 100 millioner kroner i året. Kongsberg Satellite Services skal levere bildene.

    Publisert 23. sep. 2020 kl. 11.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord
    REGNSKOG: På Sumatra. Foto: NTB

    Rammekontrakten mellom Kongsberg Satellite Services (KSAT) og Norges internasjonale klima- og skoginitiativ (Kos) har en maksimumsverdi på 405 millioner kroner over en fireårsperiode, ifølge KSAT.

    Firmaet skal levere historiske og månedlige oppdaterte mosaikker av utvalgte områder over hele verden, som klima- og skoginitiativet skal bruke til overvåking og kontroll av global avskoging. Målet er å redusere avskoging.

    – Vi revolusjonerer verdens skogovervåking. Med nye høyoppløselige satellittbilder får vi bedre innsyn i hva som skjer i de tropiske landene slik at vi kan forbedre arbeidet med å redusere ødeleggelsen av verdens uvurderlige regnskoger, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

    Satellittbildene gir en oversikt over all tropisk skog i verden og skal oppdateres hver måned. Gjennom den norske regnskogsatsingen blir bildene tilgjengelige og gratis for alle.

    (©NTB)